Nieuws/Binnenland
800765
Binnenland

De Speld kan weer lachen

Stichting De Speld, de organisatie achter de gelijknamige satirische nieuwssite, heeft weer reden tot lachen. Een rechtszaak waarbij forse dwangsommen dreigden van hun internetprovider is door de stichting gewonnen.

De Speld werd onlangs door hun voormalige provider SysFix voor de rechter gesleept omdat de website nog tot 2019 onder contract zou staan bij het internetbedrijf. 

De populaire nieuwssite verhuisde eerder dit jaar naar een andere, goedkopere provider, waarop Sysfix naar de rechter stapte. Het providercontract bevat een clausule, waardoor De Speld nog vier jaar lang 4000 euro per maand zou moeten betalen. Maar de rechter haalt hier een streep door, aangezien De Speld op basis van de algemene voorwaarden het contract altijd tussentijds mag opzeggen.    

Melle van den Berg, een van de oprichters van De Speld, reageert verheugd op de uitspraak: ,,Wij zijn ontzettend blij. We hadden bijna een van onze plezierjachten en het jongste redactiekind moeten verkopen. Vooral dat eerste was buitengewoon zuur geweest”.