Nieuws/Binnenland
800802
Binnenland

Hoogeveens gezin bekend bij hulpverlening

Het gezin van het achtjarige meisje uit Hoogeveen dat dood is gevonden bij een flat in Hoogeveen is bekend bij hulpverleningsinstanties. Dat heeft de gemeente Hoogeveen maandag bekendgemaakt.

De gemeente heeft de gebeurtenis gemeld bij de inspectie Gezondheidszorg. Deze gaat een onderzoek doen. Tot de uitkomst van dit onderzoek bekend is, wil de gemeente niet ingaan op de gezinssituatie.

Burgemeester Karel Loohuis laat in een reactie weten geschokt te zijn. „Een bijzonder tragische gebeurtenis, in de eerste plaats voor de familie. Maar het is ook een schok voor de mensen in de omgeving van dit gezin, de school en de buurt. Samen met de school en de woningstichting zorgen we voor begeleiding en ondersteuning van de mensen.”

Het meisje werd in de nacht van zondag op maandag dood gevonden bij de flat aan De Arend. Het is nog onduidelijk wat er is gebeurd. De 35-jarige moeder van het meisje is aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het drama. Of ze inmiddels verhoord is, is nog onduidelijk.

Het meisje was een leerling van basisschool De Morgenster in Hoogeveen. Directeur Arend Eilander laat weten verdrietig te zijn over het overlijden van het meisje. „Wij zijn geschokt door het overlijden van onze leerling. Vanmorgen zijn alle ouders en kinderen ingelicht. Onze aandacht gaat nu uit naar het begeleiden van de leerlingen en docenten.” Of het gezin extra aandacht kreeg vanuit school wil Eilander niet kwijt.