Nieuws/Binnenland
800804
Binnenland

43-jarige keeper wordt penaltyheld

De 43-jarige Arjan Fokkink had achttien jaar niet in het eerste gekeept en moest zelfs nieuwe handschoenen kopen, maar is nu dé grote held van een Overijsselse amateurclub.

Fokkink moest op het allerlaatste moment zijn opwachting maken in de promotiewedstrijd tussen zijn club Rigtersbleek en AFC Arnhem, met als doel een plek in de hoofdklasse. De keeper in ruste werd gevraagd mee te doen toen de keepers van het eerste elftal geblesseerd of geschorst waren. Hij stemde daar mee in, niet wetende dat hij de meest bizarre ontknoping uit zijn carrière zou meemaken...

Rigtersbleek verloor vorige week de eerste wedstrijd tegen AFC Arnhem op eigen veld met 2-1, maar sleepte in de return een verlenging uit het vuur door met 1-0 te winnen, meldt de Tubantia.

Strafschoppen

Toen het in de verlenging gelijk bleef, kwam het aan op strafschoppen en kon Fokkink zijn hoofdrol opeisen. Maar liefst 29 strafschoppen werden binnengeschoten, waardoor de vermoeidheid zwaar ging meetellen bij de 43-jarige keeper. ,,'Ik ga er nooit meer één pakken.', schoot door mijn hoofd. Ik was al moe bij het opstaan en dacht: 'wat moet ik nou?'” Maar daarop voltrok zich het wonder van Rigtersbleek. De oude rot in het doel koos de goede hoek en stopte de dertigste penalty van de dag. Dit uiteraard tot dolle vreugde van alle spelers, begeleiders en supporters van de Overijsselse club.

„Dit verzin je toch niet”, zei Rigtersbleek-trainer John Gielink na afloop tegen de Tubantia. „Chapeau als je dit script had kunnen verzinnen, onvoorstelbaar. Wist je dat ik Arjan niet eens kende voor vandaag?"