Nieuws/Binnenland
800962
Binnenland

GroenLinks tegen tegels in de tuin

De fractie van GroenLinks in de gemeenteraad van Deventer is een offensief begonnen tegen tegels in tuinen. Betegelde tuinen zijn volgens GroenLinks namelijk niet goed voor natuur en milieu.

Volgens de partij leiden 'versteende tuinen' tot "overbelasting van het riool tijdens hevige regenbuien", "opwarming van de stad" en "afname van de stadsnatuur". GroenLinks Deventer spreekt op zijn website de hoop uit dat "alle tuinen één ecologische verbindingszone vormen voor vogels en insecten".

Schuttingen

De partij heeft niet alleen een hekel aan tuintegels, ook houten schuttingen zijn GroenLinks een doorn in het oog. Natuurlijke heggen hebben de voorkeur: ,,Een schutting hoef je natuurlijk niet te snoeien zoals een heg, maar is totaal oninteressant voor de natuur. Wat is er nu mooier dan een heg waarin vogels hun nestje kunnen maken en egels om onderdoor kunnen kruipen?"

Inwoners van Deventer die hun tuin willen 'ontstenen', kunnen daarbij hulp krijgen van GroenLinks. Wie tussen nu en 19 juni een foto van zijn of haar tuin en een motivatie naar GroenLinks Deventer mailt, kan een gratis 'vergroening' van de tuin winnen.