Nieuws/Binnenland
801089
Binnenland

Niets gevonden bij Jumbo Groningen

Een zoektocht bij een filiaal van Jumbo naar een explosief heeft zaterdag niets opgeleverd. Het onderzoek door bomverkenners in het grote pand bij de Euroborg in Groningen is zaterdagavond even na 22.00 uur gestopt. De politie meldde toen dat er niets was gevonden. Wel blijft verscherpt toezicht bij de Jumbo-filialen van kracht, zo stelt de politie.

De afzettingen rond de Euroborg worden zaterdagavond opgeheven. Het hele gebouw wordt weer vrijgegeven. De politie doet nog wel onderzoek naar de bommelding, onder meer naar de identiteit van degene die de melding deed.

Explosief

Het was de derde keer in een maand tijd dat bij een Groningse Jumbo een bomdreiging was, of er eentje afging. Vorige week ontplofte een explosief bij een vestiging aan het Overwinningsplein, hemelsbreed twee kilometer van de Euroborg. Begin mei werd een explosief gevonden bij het Jumbofiliaal aan de Wilhelminakade.

De melding kwam zaterdag rond 12.30 uur. Alle klanten van de winkel bij de Euroborg moesten halsoverkop vertrekken. Ook de gebouwen eromheen werden in allerijl ontruimd. Bomverkenners zijn uren op zoek geweest naar een bom, de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) stond klaar voor het geval dat. Het betreffende filiaal aan de Boumaboulevard is zeer groot; het vloeroppervlak is ongeveer 4000 vierkante meter.

Opluchting

Supermarktketen Jumbo is opgelucht dat er niets is gevonden. Dat laat het bedrijf zaterdagavond weten. „Niettemin vinden wij het vervelend dat onze klanten, medewerkers en andere aanwezigen deze overlast en vervelende situatie hebben moeten ondergaan”, stelt Jumbo in een verklaring.

Het bedrijf zegt de inzet van de politie te waarderen. „De politie gaat door met het onderzoek en Jumbo verleent daarbij alle mogelijke medewerking.” Zolang het onderzoek loopt, wil Jumbo geen inhoudelijke reacties over het onderzoek of de genomen veiligheidsmaatregelen geven.