Nieuws/Binnenland
801090
Binnenland

25.000 bij EO-Jongerendag

Ongeveer 25.000 gelovige jongeren hebben zaterdag de EO-Jongerendag in het Gelredome in Arnhem bezocht. Dat is iets minder dan vorig jaar. De bezoekers hebben geen last van hitte gehad. „In het stadion is een heerlijk temperatuurtje, geen tropische toestanden”, aldus een woordvoerder van de christelijke omroep zaterdagmiddag. Volgens hem waren er ongeveer tweehonderd protestantse jongeren uit België per bus naar Arnhem gekomen.

De EO zamelde geld in voor hulp aan jongeren uit Irak die voor Islamitische Staat op de vlucht zijn geslagen. De teller staat voorlopig op meer dan 30.000 euro. Dat loopt nog op, omdat de omroep muntgeld en girale overschrijvingen pas op maandag telt.

De Jongerendag in het Gelredome werd voor het eerst gepresenteerd door de 21-jarige Joram Kaat. Hij is de opvolger van Manuel Venderbos, die eerder dit jaar vertrok bij de Evangelische Omroep. Kaat maakt diverse radioprogramma's voor het jongerenmerk BEAM van de EO.

De EO-Jongerendag werd voor de 41e keer gehouden. Het thema van deze editie was 'Jezus is'. Volgens de EO was hiervoor gekozen om de jongeren over het geloof na te laten denken. De bezoekers konden meezingen met de BEAM Worshipband en er waren optredens van Hillsong Young & Free, Switchfoot, Royal Tailor en Draw the Parade.