Nieuws/Binnenland
801091
Binnenland

Dit is de Jumbo-bommenlegger

De Groningse politie heeft een korte video vrijgegeven van de man die afgelopen zondag een bom heeft neergelegd bij de Jumbo-supermarkt aan het Overwinningsplein in Groningen. Volgens de politie heeft de man op het beeld iets neergelegd bij een raam. Een tijdje later is er een ontploffing.

Het gezicht van de man is amper te zien. Hij lijkt zich bewust van de bewakingscamera en verbergt zijn hoofd met een paraplu. De man heeft „een apart loopje”, aldus een woordvoerder van de politie. „Mogelijk dat mensen aanslaan op dat loopje.” Op de beelden is te zien dat de man iets dat lijkt op een hoed, een muts of een pet op zijn hoofd heeft. Hij draagt een spijkerbroek en een donkere jas. De politie is specifiek op zoek naar een man die voorbijfietst die avond. „Die man kan mogelijk iets meer zeggen.” Zaterdagavond had de politie al tien tips binnengekregen.

Groningen is zaterdag opnieuw opgeschrikt door een bomdreiging. Aan het begin van de middag kwam er een 'dreigingsmelding' binnen. Aan het eind van de middag waren er evenwel nog geen explosieven gevonden.