Nieuws/Buitenland
801098
Buitenland

Grote reddingsoperatie op Middellandse Zee

Europese oorlogsschepen in de Middellandse Zee stomen op volle kracht op naar Libische wateren om vluchtelingen te redden die in gammele bootjes proberen de oversteek naar Europa te maken. Het gaat volgens de Britse zender Sky News om een operatie op een ongekend grote schaal. Duizenden migranten zouden in veertien bootjes op open zee zijn.

Onder de schepen die naar het gebied zijn gedirigeerd is het Britse schip HMS Bulwark met aan boord minister van Defensie Michael Fallon. Hij riep Europese landen op meer marineschepen naar de Middellandse Zee te sturen om het vluchtelingenprobleem op korte termijn aan te pakken.

Volgens de private vluchtelingenhulporganisatie MOAS zijn al meer dan 2000 mensen van vijf houten boten gehaald. De Italiaanse kustwacht coördineert de actie. Italiaanse marineschepen zouden bezig zijn bijna negenhonderd mensen uit twee boten te halen. Het schip Phoenix van MOAS heeft 372 mensen, voornamelijk Eritreeërs, van een boot gehaald. Ook Duitse en Ierse schepen zijn in de weer met het oppikken van vluchtelingen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop