Nieuws
801104
Nieuws

Hollande en Merkel zetten deur met Tsipras op een kier

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Francois Hollande komen volgende week woensdag in Brussel bijeen om te praten met de Griekse premier Alexis Tsipras, meldde Reuters zaterdag op basis van een offical van de Griekse regering.

Tsipras die afgelopen vrijdag tijdens een toespraak in het Griekse parlement nog hard uithaalde naar het laatste voorstel van de internationale geldschieters,  IMF, ECB en EC, over de benodigde hervormingen in Griekenland, had vanavond een telefonisch onderhoud met Merkel en Hollande die volgens de official constructief verliep.   

Volgende woensdag zal blijken in hoeverre de Grieke politieke leider die zijn eigen hervormingsplannen heeft bekendgemaakt en de Franse- en Duitse regeringsleiders dichter naar een deal kunnen komen over het verstrekken van de laatste tranche van het toegezegde steunpakket aan Griekenland.

Zonder de noodsteun die 7 miljard euro bedraagt, dreigt de bodem van de schatkist in Griekenland snel in zicht te komen, waardoor de terugbetalingen aan het IMF van eind deze maand in geding kunnen komen.