Nieuws/Binnenland
801115
Binnenland

Nederlandse finale lonkt in Porec

Een Nederlandse finale lonkt in het beachvolleybaltoernooi van Porec. Na Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen bereikten zaterdag ook Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst de halve eindstrijd van deze Major in Kroatië. Dat kostte wel moeite. Hun Canadese tegenstanders Chaim Schalk en Ben Saxton capituleerden pas na 50 minuten in de derde set: 21-18 19-21 15-10.

Brouwer en Meeuwsen waren sneller klaar in de kwartfinale. Het Nederlandse duo, dat binnenkort voor eigen publiek de wereldtitel gaat verdedigen, was veel te sterk voor de Oostenrijkers Clemens Doppler en Alexander Horst: 21-13 21-15. De partij was na een half uur voorbij.

Tegenstanders

Brouwer en Meeuwsen staan zondag tegenover de verrassende Italianen Alex Ranghieri en Adrian Carambula. Deze schakelden de Brazilianen Evandro Gonçalves en Pedro Solberg uit in drie sets.

Nummerdor, hersteld van een achillespeesblessure, en Varenhorst krijgen opnieuw te maken met Canadezen, Josh Binstock en Sam Schachter. Deze onderscheidden zich met winst op de Brazilianen Ricardo Costa en Emanuel Rego, de nummers twee van de plaatsingslijst.