Nieuws/Buitenland
801203
Buitenland

Dodental scheepsramp China loopt verder op

Het dodental van de scheepsramp op de rivier de Jangtse in China is opgelopen tot 396. Dat heeft een woordvoerder van de regering zaterdag bekendgemaakt. Veertien mensen, onder wie de kapitein, konden worden gered.

Het cruiseschip dat tijdens noodweer kapseisde en zonk op de Jangtse is vrijdag met behulp van drijvende kranen en vijftig duikers weer rechtop gezet. Het is nu min of meer boven water, wat het zoeken naar de lichamen van talrijke slachtoffers moet vergemakkelijken. Het dodental steeg zaterdagochtend al van ruim 100 naar 331. Volgens staatspersbureau Xinhua zijn de lichamen geborgen.

Het schip, de Oosterse Ster, ging maandagavond bij het district Jianli ten onder met meer dan 450 mensen aan boord. De meesten zijn oudere Chinese toeristen die een vaartocht van elf dagen over de Jangtse maakten. De algemeen directeur van het bedrijf onder welke vlag de Oosterse Ster voer, heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

De politie heeft de kapitein en de hoofdingenieur van het schip opgepakt en verhoord. Eerste onderzoeksresultaten tonen aan dat het schip niet te zwaar beladen was en ook dat er genoeg reddingsvesten aanwezig waren.