Nieuws
801325
Nieuws

’Topman Dow Chemical onder vuur bij Amerikaanse beurswaakhond’

De SEC, de beurswaakhond in de VS, zou een onderzoek hebben ingesteld naar Andrew Liveris, de hoogste man bij het Amerikaanse chemieconcern Dow Chemical, vanwege mogelijk ongeoorloofd gebruik van bedrijfsmiddelen voor privé-doeleinden, zo meldt Reuters op basis van ingewijden. Vorige maand werd het persbureau er nog van beschuldigd oude zaken uit het verleden op te rakelen en er weer nieuws van te maken.

Liveris zou in opspraak zijn geraakt door verklaringen van een voormalige werknemer die heeft verklaard dat de topman is bij Dow Chemical zich heeft verrijkt door vakanties en sportactiviteiten te bekostigen met geld uit het bedrijf.

De oud-werknemer van Dow werd volgens eigen zeggen op staande voet ontslagen nadat hij het het vermeend dubieuze handelen van Liveris aan de kaak had gesteld bij het bedrijf.

In de periode 2008-2013 lag Liveris eerder onder vuur, maar werden er geen bewijzen voor fraudepraktijken gevonden.

Bij Dow Chemical heeft Liveris al sinds november 2004 de leiding. Hij heeft aan de basis gestaan van de enorme transformatie die het Amerikaanse bedrijf de laatste jaren heeft ondergaan.