Nieuws
801393
Nieuws

Top 10 Spaanse stranden

De Spaanse kusten zorgen voor veel en verschillende vakantiebestemmingen, van grote kuststeden tot charmante vissersdorpjes. Droom even weg bij de volgende stranden. We hebben de tien mooiste voor je op een rijtje gezet.

Playa de Illetes  (Formentera,  Balearen)

 

Een strand in de vorm van een schelp, perfect voor het aanmeren. Vanaf dit strand heb je een prachtig uitzicht op Ibiza. Belangrijk: Er zijn geen gebouwen rond dit strand.

 

 

Playa de As Catedrais (Lugo,  Galicië)

 

Eén van de meest beroemde stranden van de provincie. Bekend en geliefd over de hele wereld door zijn eigenaardige rotsformaties die zijn gevormd door de erosie van de wind en het water.

 

Playa de La Concha (San Sebastián,  Baskenland)

 

Het is een fantastische stedelijk strand dat alle nodige diensten en voorzieningen heeft. Voor de kleintjes zijn er platforms opgezet in de zee met kleine waterattracties. De bekende promenade is altijd populair evenals het fietspad. Het strekt zich uit langs de gehele lengte van de baai.

 

Bolonia (Tarifa, Cádiz, Andalusië)

 

Dit wilde, witte zandstrand wordt beschouwd als het paradijs voor windsurfen door de sterke heersende wind.  Het is beschermd door de Junta de Andalucía.

 

Playa de El Cofete (Fuerteventura, Canarische Eilanden)

 

Een strand van 14 kilometer in een nog ongerept gebied van grote schoonheid. Het ligt aan de kant van de lange, glooiende bergen. Nudisme is hier populair. Dit strand wordt aanbevolen voor mensen die genieten van een ongerepte en natuurlijke omgeving.

 

Cala Bassa (Ibiza, Balearen)

 

Dit prachtige strand ligt op vier kilometer buiten Sant Antoni, en is gemakkelijk te bereiken en staat goed aangegeven. Watersportliefhebbers kunnen er hun hart ophalen. Er zijn vele faciliteiten beschikbaar op het strand, zoals waterfietsen, jet ski-verhuur en waterskiën.

 

 

Playa de Las Canteras (Gran Canaria, Canarische Eilanden)

 

De aanwezigheid van een 'pijl', of natuurlijke golfbreker, gevormd door vulkanische rots aan de ene kant van de baai, verhoogt de hoeveelheid zand van dit strand. Het is vrij breed en uitgebreid en, niet geheel onbelangrijk, biedt allerlei recreatieve diensten.

 

Rodas (Pontevedra, Galicië)

 

Een van de mooiste stranden in Spanje en het grootste en meest bekende strand van de Islas Cíes. Er zijn restaurants en campings op dit strand. Achter het strand is er een prachtig zoutmeer dat het landschap uniek maakt. Het is bekroond met een Blauwe Vlag en door The Guardian krant verkozen tot het beste strand van de wereld.

 

 

Playa de Tossa o Platja Gran (Gerona, Catalonië)

 

Dit strand is afgesloten in het westen door het middeleeuwse kasteel van Tossa de Mar. Het is gevestigd in een prachtige omgeving en uitgerust met alle faciliteiten en infrastructuren.

 

Cue (Llanes, Asturië)

 

Kristalheldere wateren. Ideaal voor iedereen die op zoek is naar rust en stilte, of de mogelijkheid om te gaan duiken. Bij hoog water vormt zich een natuurlijk zwembad.

 

Bron: Spain.info/nl

Alles over de Spaanse eilanden

Alles over de Spaanse Costa's

Over de Canarische Eilanden