Nieuws
801406
Nieuws

Weekmenu

4 zomerse gerechtjes met de Franse slag

De weersvoorspellingen zijn goed, het is weekend en je hebt sinds lange tijd weer zin om lekker te koken. Ja? Komt dat even goed uit! Wij hebben namelijk 4 overheerlijke recepten die ideaal zijn voor dit weekend. Kook je mee?

Steak Tartare

Benodigdheden

(4 personen)

  • 400 g biefstuk
  • 1 bos bladpeterselie
  • 1 el worcestersaus
  • tabasco
  • 1 sjalot
  • olijfolie
  • 4 kleine augurken
  • 1 el kappertjes
  • 4 kwarteleitjes
  • 600 g aardappels
  • zonnebloemolie, om in te frituren

Hier lees je precíes hoe je deze ultieme steak tartare bereidt >>>

Bisque d'homard

Benodigdheden

(4 personen)

  • 1 kleine gekookte kreeft
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 10 strandkrabben
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 40 g gezouten boter
  • 200 ml room
  • 1½ l visbouillon
  • 4 blaadjes laurier
  • 2 el cognac
  • 1 prei
  • 1 courgette

Aan de slag met de bisque d'homard! >>>

Asperges met boter en beenham

Benodigdheden

(4 personen)

  • 200 g boter
  • 12 vastkokende aardappels
  • 4 eieren
  • 28 asperges klasse AA
  • 1 tl foelie
  • 1 el suiker
  • 1 bos peterselie
  • 500 g boerenbeenham, in plakjes

Lijkt dit recept je lekker? Bekijk hier hoe je 't bereidt! >>>

Ceviche - gegaarde kabeljauw met zoetzure ui en majoraan

Benodigdheden

(4 personen)

  • 50 g suiker
  • 50 ml water
  • 2 takjes tijm
  • 50 ml azijn
  • 1 rode ui
  • 2 takjes majoraan
  • 1 limoen
  • 50 ml olijfolie
  • 4 la ratte aardappels
  • olijfolie
  • 100 g macadamianoten
  • 1 radicchio
  • 400 g kabeljauw

Alles over de bereiding van deze ceviche lees je hier >>>

Meer weekmenu's