Nieuws
801546
Nieuws

Recept van de dag

Steak Tartare

Probeer vanavond eens dit Franse recept. Gegarandeerd smullen van een heerlijk stukje biefstuk met augurk, kwartelei en kappertjes met daarbij een portie zelfgebakken friet. Even in de keuken en jouw tafel vult zich met Franse culinaire hoogstandjes.

Benodigdheden

(4 personen)

  • 400 g biefstuk
  • 1 bos bladpeterselie
  • 1 el worcestersaus
  • tabasco
  • 1 sjalot
  • olijfolie
  • 4 kleine augurken
  • 1 el kappertjes
  • 4 kwarteleitjes
  • 600 g aardappels
  • zonnebloemolie, om in te frituren

Bereiding

  1. 1. Verwarm de olie in de frituurpan voor op 160 °C.
  2. Snij de biefstuk heel fijn of maal in een gehaktmolen.
  3. Pluk en hak de peterselie fijn. Breng de biefstuk op smaak met zout, peper, 2 el peterselie, worcestersaus en tabasco. 3. Pel en snipper de sjalot, snij de augurken en de kappertjes fijn en ser-veer in aparte bakjes.
  4. Schil en snij de aardappels in dikke frieten. Was en dep goed droog. Bak 5 minuten voor en laat uitlekken op keukenpapier. Verhoog de temperatuur van de frituur naar 180 °C en bak de frieten goudbruin en gaar.
  5. Verdeel de tartaar over borden. Gebruik de schaal van het kwarteleitje om het eitje rauw te presenteren op de tartaar.
  6. Serveer de bakjes met garnituur en de frieten erbij.

BEREIDING ± 45 minuten

Recept: Bon Appétit! van Karakter Uitgevers t.w.v. 24,95 (ISBN 9789045206561)