Nieuws/Nieuws

Kim-Lian: 'filmdebuut spannend'

Door van onze redactie

Kim-Lian van der Meij is vanaf volgende week voor het eerst op het witte doek te zien in de familiefilm 'Apenstreken'. En dat vindt ze bést spannend.

Series en meerdere musicals heeft de actrice en zangeres al op haar naam staan, maar dit is haar eerste film. Kim-Lian vertelt aan 100% NL dat ze het 'ontzettend spannend vindt'.

Ook Yvon Jaspers heeft een rol in Apenstreken van regisseur Johan Nijenhuis. Dat doet zij volgens Kim-Lian erg goed. "Hartstikke leuk! Ik heb de film eergisteren voor het eerst gezien en ze doet het heel leuk!"

De film gaat over een jonge wees, Wim. Het weeshuis staat onder de leiding van een gemene directrice. "En Wim wil niets liever dan leren lezen en schrijven", vertelt Kim-Lian over de film die zich rond 1900 afspeelt. Het jongetje ontsnapt uit het weeshuis en gaat een avontuur aan.

Apenstreken is vanaf 10 juni te zien in de Nederlandse bioscopen. Het is de eerste Nederlandse film die volledig in 3D is.

Nog meer bekende Nederlandse acteurs komen voorbij in de familiefilm. Zo speelt Martine Sandifort de valse directrice van het weeshuis en speelt Dirk Zeelenberg met Yvon Jaspers docenten op de basisschool en vertolkt Sanne Vogel de rol van een rijke, ongelukkige dame.

Lees meer over