Nieuws/Binnenland
801750
Binnenland

Horen, zien en meepraten: tv tip

Weet jij dat er vrouwenvoetbal op tv is?

Als ik de aankondiging zie voor het aanstaande WK vrouwenvoetbal ben ik direct geïrriteerd. Niet dat ik warm loop voor een spel waarbij twee keer elf personen achter een bal aanrennen. Wel omdat ik me telkens verbaas over het gebrek aan belangstelling voor vrouwenvoetbal. De NOS doet z’n best, dat wel. Maar eerlijk is eerlijk, slaat de Oranje-gekte toe bij dit WK? Niet dus!

Aan Daphne Koster, voormalig aanvoerder van het Nederlands elftal zal het niet lieggen. Zij gaat voor NOS Sport aan de slag als analist. Vanavond schuift zij als deskundige aan bij de WK-openingswedstrijd tussen Canada en China en bij het treffen tussen Nederland en Nieuw-Zeeland, dat later die nacht wordt gespeeld. Frank Snoeks, ook een van de vaste commentatoren van de 'Oranjemannen', verzorgt vanuit Canada het commentaar bij de duels, terwijl verslaggever Angelo Terwiel in het kielzog van de Oranjeselectie naar het WK reist voor interviews en reportages.

Ik ben benieuwd hoeveel kijkers er vanavond opblijven voor dit duel. Gaan jullie kijken?

NPO 3, 23.45 UUR

Over Ronneke

Televisiekijken, boeken lezen en naar muziek luisteren als dagelijkse job. Wie wil dat niet? Journaliste Ronneke van der Genugten geniet van deze droombaan. Gelukkig deelt ze die bevindingen nu ook dagelijks met ons op VROUW.nl!