Nieuws/Binnenland
801884209
Binnenland

Onderzoek gesloten

Noorse politie: ’Kamphuis tijdens kajakken verongelukt’

De vermiste Nederlander Arjen Kamphuis is zeer waarschijnlijk tijdens het kajakken verongelukt. Dat concludeert de Noorse politie na onderzoek. Ze hebben het onderzoek daarom gesloten.

De politie komt tot deze conclusie omdat er enkele dagen nadat Kamphuis als vermist werd opgegeven, een beschadigde kajak werd gevonden bij de Skjerstad Ford. Ook werden er persoonlijke bezittingen van Kamphuis in zee aangetroffen. Het lichaam van de cyberspecialist is zeer waarschijnlijk in zee verdwenen, schrijft de politie in een persbericht.

De vermissing van Kamphuis was met mysterie omgeven omdat zijn telefoon ná zijn vermissing contact maakte met drie zendmasten. De politie gaat er nu van uit dat zijn telefoon en laptop door twee Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs zijn gevonden. De chauffeurs gingen ervan uit dat de goederen waren achtergelaten. De truckers hebben verder niets met de verdwijning te maken, stelt de politie.

Ancilla van de Leest, een goede vriendin van Kamphuis, reageert verdrietig op het bericht van de Noorse politie. Ze bedankt de Noorse en Nederlandse politie voor haar grote inzet. „We leggen ons neer bij hun bevindingen en vragen tijd en privacy om dit te verwerken,” schrijft ze in een tweet.