Nieuws/Binnenland
802821
Binnenland

Zoektocht serieverkrachter Brabant gaat door

De politie heeft „nieuwe aanknopingspunten” in het onderzoek naar verkrachtingen en aanrandingen die tussen 1989 en 2010 werden gepleegd in de omgeving van Valkenswaard en Veldhoven. In de hoop de dader alsnog te vinden, besteedt de politie dinsdag aandacht aan de zaak in Opsporing Verzocht en maandag in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant.

Het onderzoeksteam brengt een man in verband met in totaal twaalf „zedenincidenten“: minstens drie vrouwen werden verkracht, de andere slachtoffers aangerand. Al in 2008 bleek uit DNA-onderzoek dat dezelfde man meerdere van zulke misdrijven in de regio moet hebben gepleegd. Tot zijn arrestatie leidde het echter niet.

In de uitzendingen komt onder meer een zogeheten profiler aan het woord. Hij vertelt over de werkwijze van de dader. Ook wordt ingegaan op de zaken van diverse slachtoffers.

De politie omschrijft de man als iemand die stinkt, „ruwe werkhanden“ heeft en met een accent praat. Hij lijkt in 2010 te zijn gestopt met het belagen van vrouwen.