Nieuws
802841
Nieuws

DFT Oranje Index vernieuwd

De DFT Oranje Index, de eigen beursindex van De Financiële Telegraaf,  is vernieuwd en gaat vandaag van start in een nieuwe samenstelling.

Behalve dat de index uitbreidt van zestien naar twintig fondsen, vormt deze door Euronext berekende beursgraadmeter vanaf komende week een nog betere afspiegeling van het Nederlandse bedrijfsleven en Nederlands ondernemerschap. Daarbij is niet langer het predicaat ’koninklijk’ leidend, maar is breder naar sectoren en Nederlandse verankering van de fondsen gekeken.

Nieuwe samenstelling

Naast een vaste basis van zeven AEX-fondsen, vijf AMX-fondsen en twee AscX-bedrijven hebben de DFT-lezers via een peiling zelf een deel van de index samen kunnen stellen. Uit een samen met Euronext opgestelde lijst konden daarbij vijf extra fondsen en één recente IPO worden gekozen. De nieuwe samenstelling is: Accell, Ahold, Akzo Nobel, ASM International, BAM, Boskalis, DSM, Imtech, ING, Heineken, KPN, Philips, Postnl, Randstad, SBM Offshore, Sligro, Ten Cate, TomTom, Wessanen en het pas onlangs op het Damrak geïntroduceerde Lucas Bols.

De AEX DFT Oranje Index werd vorig jaar op Koningsdag gelanceerd door DFT en Euronext. Daarbij zal voortaan jaarlijks gekeken worden of de index kan worden aangepast of versterkt, zodat het Nederlandse karakter nog sterker wordt verankerd. Ook wordt gekeken naar de mogelijkheid afgeleide producten op de index te introduceren.