Nieuws
802955
Nieuws

Praat mee

Tweelingentest: werken die fillers en boosters nu écht?

De Marijke Helwegen van Amerika, zo mogen we Sharon Stone (57) inmiddels wel noemen. De Basic instinct-actrice werpt zichzelf namelijk op als icoon van de Proof in Real Life-campagne van Galderma, het bedrijf dat Restylane Fillers en Skinboosters op de markt brengt en claimt dat hun producten voor een natuurlijke verjonging van het uiterlijk zorgen.

Galderma trachtte hiervoor het bewijs te leveren in Berlijn afgelopen weekend met tien tweelingen van wie de ene helft wel en de andere helft niet behandeld was met hun fillers en boosters. Directeur Anne-Sophie Copin: „Het doel van deze campagne is om de huidige misvattingen over esthetische behandelingen uit de wereld te helpen. Natuurlijke resultaten zijn volgens ons echt mogelijk.”

---Een filler: wat is dat ook alweer?---

Sharon Stone in het écht

Vanzelfsprekend wilden we weten waarom Stone haar medewerking aan de campagne verleende. „Natuurlijk verschijnen er vaak voor- en na-foto’s in de media. Maar foto’s kunnen bewerkt worden. Ik vind het fascinerend om te zien hoe het er in het echt uitziet. Alleen live kun je zien of de tweelinghelften die een behandeling hebben ondergaan er echt jonger en verfrist uitzien.”

„Daarnaast vind ik dat het taboe op dit soort behandelingen moet worden doorbroken. Fillers en boosters kunnen ervoor zorgen dat iemand meer zelfvertrouwen krijgt. Dat vind ik een grote verdienste. Ik heb zelf in 2001 fillers laten inspuiten om de schade in mijn gezicht na mijn beroerte te herstellen. Daardoor genas ik niet alleen fysiek, maar ook psychisch. Ik zag er weer uit als mezelf. Sindsdien laat ik regelmatig mijn handen behandelen met boosters. Handen verraden de ouderdom.”

---Lees ook het onthutsende verhaal van Ans Schepers: 'Die fillers hebben mij verminkt!'---

Natuurlijke look

Stone is voorstander van de natuurlijke look, vertelt ze. Het advies van haar moeder om twee keer per dag goed haar huid te reinigen en te verzorgen met vochtinbrengende crème,volgt ze nog steeds op. „Voor een actrice is belangrijk er goed uit te blijven zien. Je moet toch de concurrentie aan met jongere collega’s. Maar ik denk dat iedereen, ook mensen in andere beroepen, er graag jonger uit wil zien; een uiterlijk verlangt dat past bij hoe je je voelt, niet bij het cijfer van je leeftijd. Van mij hoeft niemand te kiezen voor cosmetische ingrepen. Maar het mag wel.”

Hoe staan jullie ten opzichte van fillers en boosters? Heb je het weleens geprobeerd? Zo ja, wat is je ervaring? Zo niet, zou je het willen? Laat het ons hieronder vooral weten!