Nieuws/Binnenland
80351192
Binnenland

29-jarige douanier aangehouden in Rotterdam op verdenking van corruptie

ROTTERDAM - In zijn woning in Rotterdam heeft de politie dinsdag een 29-jarige douanier aangehouden, op verdenking van corruptie. De man zou informatie over de Rotterdamse haven hebben verkocht aan criminelen.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de de man behalve van corruptie ook van computervredebreuk en het schenden van zijn ambtsgeheim. De verdachte zit in zogeheten beperkingen en mag alleen contact met zijn advocaat hebben. Het OM kan vanwege de beperkingen geen verdere informatie geven over het strafrechtelijk onderzoek.

Het zogeheten Combiteam Havens, een samenwerkingsverband van politie, FIOD, Rijksrecherche en het OM, heeft de zaak in onderzoek. Het team onderzoekt zware, georganiseerde criminaliteit die de integriteit en veiligheid aantast van havens zoals die van Rotterdam en Vlissingen.

Vorige week arresteerde het Combiteam een 19-jarige medewerkster van een wereldwijd opererende rederij op verdenking van corruptie. Zij zou informatie over de status en verblijfplaats van containerschepen en zeecontainers hebben doorgespeeld.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop