Nieuws/Binnenland
80354399
Binnenland

Zorgverleners laten met portret op beschermpak zien wie ze zijn

BERGEN OP ZOOM - Wie als coronapatiënt in contact komt met zorgverleners, kan de artsen en verpleegkundigen amper zien door hun mondmasker en veiligheidsbril. Medewerkers van de intensive care en de spoedeisende hulp van het Bravis ziekenhuis, met vestigingen in onder meer Bergen op Zoom en Roosendaal, plakken daarom portretfoto’s van zichzelf op hun beschermende kleding. Dat is een ideetje dat is overgenomen uit het buitenland.

De raad van bestuur had de oplossing gezien op social media. Inmiddels zijn portretten van de zorgverleners gelamineerd, waardoor ze goed gereinigd kunnen worden. Donderdag liepen de eerste ic-medewerkers rond met hun opgeplakte foto. „Gelukkig is een aantal patiënten op de ic wakker. Zij vonden het fijn om nu ook de gezichten van het personeel te kunnen zien”, meldt Suzan Havermans van ic nazorg. „Dat geldt ook voor de familieleden die op bezoek komen.”

De oplossing is ook een uitkomst voor als mensen wakker worden nadat ze in slaap zijn gehouden: „Als zij ontwaken zijn zij vaak wat verward. Als zij dan alleen maanmannetjes zien met twee ogen, kan dat zeer verontrustend zijn. Zo’n foto werkt geruststellend.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop