Nieuws/Buitenland

UPDATE: Scholen houden leerlingen binnen

Gewonden bij uitbraak in gevangenis VS

Door Onze Redactie

Archieffoto.

Archieffoto.

EPA

NEW YORK - UPDATE 0.11 UUR - In het Amerikaanse Elizabeth City heeft een uitbraak plaatsgevonden in een „zwaar beveiligde” gevangenis. Er zijn zeker zes gewonden naar het ziekenhuis gebracht, meldt Newsweek.

Archieffoto.

Archieffoto.

EPA

Gedetineerden brand hebben gesticht binnenin de gevangenis. Verschillende medewerkers zijn daarbij gewond geraakt, schrijft het Department of Public Safety. Volgens de Daily Star zou een cipier zijn geslagen met een hamer.

Veiligheidsdiensten zijn momenteel aan het werk. Autoriteiten kunnen tegen Amerikaanse media nog weinig bevestigen, behalve dat er „meerdere” gewonden zijn gevallen. Hoeveel gevangenen op de vlucht zijn, is niet bekend.

In de gevangenis zouden ongeveer 800 gedetineerden verblijven, en 400 werknemers zijn. De gevangenis is „zwaar beveiligd” met electronische snufjes, maar die hielpen niet bij de grote chaos.

Scholen dicht

Scholen in de omgeving zijn dichtgegaan. „Scholieren die met de bus op weg naar huis waren, zijn teruggekeerd naar school”, schrijft de lokale scholengemeenschap in een verklaring. „We willen niet dat ze alleen thuis zijn terwijl er gevangenen rondlopen. Scholieren en medewerkers gaan niet weg totdat we meer weten van de veiligheidsdiensten.”

Hoeveel gedetineerden zouden zijn ontsnapt, is niet bekend.

Lees meer over