Nieuws/Binnenland

Ontruiming flatgebouw in volle gang

Dode bij brand Rotterdam

AS Media

ROTTERDAM - UPDATE 01.07 UUR - Bij een woningbrand in Rotterdam is een dodelijk slachtoffer gevallen. Dat bevestigt de brandweer. Daarna volgde een grootschalige ontruiming van de flat.

AS Media

Het vuur brak uit op de zevende verdieping van het complex aan de Söderblomplaats in de wijk Ommoord en zorgde voor flinke rookontwikkeling. „Vanaf de zesde tot de twintigste verdieping worden alle 160 woningen ontruimd. Dat is een gigantische klus voor de brandweer”, zei een woordvoerder vrijdagavond.

Bewoners worden opgevangen op een locatie in de buurt. Mensen die nog binnen waren, kregen aanvankelijk het advies om het balkon op te gaan, zodat ze uit de rook zijn.

Gewonden

Het dodelijke slachtoffer is een 62-jarige man, de bewoner van de woning. Zes andere personen zijn behandeld omdat zij tijdens hun vlucht te veel rook hadden ingeademd. Vier daarvan zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De brand brak om 22.10 uur uit, maar was om 01.00 uur nog niet helemaal geblust. „De woning is erg rommelig, met veel spullen, dus de brand gaat moeilijk uit”, aldus de woordvoerder van de brandweer, die vertelde dat er veel rookoverlast is geweest in het hele flatgebouw.