Nieuws/Binnenland
804963
Binnenland

Verhalen achter het nieuws

Martje (39) werd uit het niets mishandeld: ’Wat heb ik hem ooit aangedaan?’

Martje Albada Jelgersma (39) werd afgelopen weekend door een man hardhandig van haar fiets geduwd, toen ze naar huis fietste in Amsterdam. Haar bekken is op twee plekken gebroken, ze heeft een flinke hersenschudding en wat bloed in haar hoofd. ’’Wat heb ik hem ooit aangedaan? Hij heeft toch wel een moeder, een oma of een zus? Waarom zou je dit doen?”

Het is ongeveer half 5 als Martje van haar werk bij Palladium, een restaurant en bar in de buurt van het Leidseplein, naar haar huis in de buurt van het Amstel Hotel fietst. Ze is nog maar net onderweg als Martje bruut van haar fiets wordt geduwd. "Pas op het moment dat ik dacht: 'Hè, die komt dichtbij' besefte ik dat het al te laat was. Ik voelde twee harde handen tegen mijn zij en viel van de fiets. De klap zelf kan ik me niet herinneren. Even later werd ik wakker op de stoep, waar een lief meisje zich over mij ontfermde."

Rake klappen

Het meisje zag direct dat het niet goed met mij ging. Ze legde mij in een stabiele zijligging en ging bij mij zitten om me gerust te stellen. De blonde jongen die mij omver duwde, werd even verderop staande gehouden door twee grote, donkere mannen. Ze schreeuwden tegen hem. Why did you push her, man? What did you do? Vervolgens kreeg hij een aantal rake klappen. Wat er daarna met hem is gebeurd, weet ik niet."

Lees het interview met Martje op VROUW.nl: ’Hij heeft geen idee van wat hij me heeft aangedaan.’