Nieuws
80601
Nieuws

Google Maps onthoudt je parkeerplaats

MOUNTAIN VIEW - De één maakt een foto van zijn parkeerplaats, de ander een notitie en weer een ander verlaat zijn of haar auto op goed geluk in de hoop hem later weer terug te kunnen vinden. Google komt in de meest recente update van Google Maps met een oplossing voor dit soort parkeerproblemen.

In de meest recente versie van Maps voor Android heeft Ars Technica een nieuwe functie ontdekt die je de mogelijkheid geeft om je parkeerplaats op een kaart aan te geven. In Maps komt een grote blauwe letter P te staan bij de plek waar je je auto achter hebt gelaten en je kunt via de app ook weer naar je auto navigeren.

Vooralsnog kunnen alleen Android-gebruikers met de functie aan de slag, de Google Maps-app voor iOS heeft de parkeerfunctie nog niet. Overigens kunnen iOS-gebruikers al wat langer bij Apple Maps terecht voor een vergelijkbaar parkeerhulpje. Wanneer je je iPhone via bluetooth aan je auto hebt gekoppeld, slaat Apple Maps automatisch op waar je voor het laatste je auto hebt verlaten.