Nieuws/Binnenland
810098
Binnenland

Acht arrestaties bij ontmanteling drugsnetwerk

DEN HAAG - Acht mensen zijn opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een netwerk voor drugsproductie. Bij doorzoekingen op diverse locaties trof de politie onder meer een compleet drugslab aan in een garagebedrijf in Bleiswijk. Ook werd een vuurwapen, 50.000 euro aan contant geld en dure sieraden en kleding in beslag genomen.

De arrestanten zijn vier Haagse broers van 55, 52, 45 en 41 jaar, een 48-jarige vrouw en een 26-jarige Rotterdammer. Zij worden verdacht van drugshandel en -productie en witwassen. Ook een 43-jarige zwager van de broers en een 53-jarige Rotterdammer, die worden gezien als handlangers, zijn aangehouden.

Het opsporingsonderzoek liep al enige tijd. Vorige week vrijdag vonden de arrestaties plaats en werden op verschillende plekken doorzoekingen verricht. In een kwekerij in Berkel en Rodenrijs werden daarbij vijf vaten azijnzuuranhydride aangetroffen, genoeg om meer dan honderd kilo heroïne te produceren ter waarde van 2 miljoen euro.

De verdachten blijven voorlopig in voorarrest zitten. Tegen hen loopt een zogenoemde ontnemingsvordering, waarmee politie en justitie 820.000 euro van ze wil afpakken.