Nieuws/Binnenland
811700440
Binnenland

Neergeschoten man Osdorp mogelijk slachtoffer van vergismoord

AMSTERDAM - De 33-jarige man die vorige week om het leven kwam na te zijn neergeschoten in de wijk Osdorp in Amsterdam Nieuw-West, is waarschijnlijk voor iemand anders aangezien. De man werd door meerdere kogels geraakt en volgens de politie „wijst alles erop dat dit een gerichte actie was: een liquidatie.”

Voor het scenario dat de daders eigenlijk iemand anders dan het slachtoffer in het vizier hadden, zijn „sterke aanwijzingen”, aldus de politie dinsdag. Ondanks het sterke vermoeden, houdt de politie nog wel „alle scenario’s open.”

Het slachtoffer werd neergeschoten in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 oktober. Hij werd bloedend op straat aangetroffen en moest gereanimeerd worden. Diverse operaties mochten niet meer baten, hij overleed die dag in het ziekenhuis.

De politie toonde dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht beelden van diverse auto’s die op de avond van de beschieting kort na het incident wegrijden van het plaats delict. Getuigen zagen verder twee in het donker geklede mannen die wegliepen of - renden kort na het incident.