Nieuws
81313
Nieuws

Apple maakt rode iPhone 7

CUPERTINO - De iPhone 7 en 7 plus zijn vanaf vrijdag ook in het rood te krijgen. Apple kondigde de nieuwe kleur van de telefoons dinsdag aan. Tot nu toe waren de telefoons alleen verkrijgbaar in matzwart, hoogglans zwart, grijs, goud en roségoud. De rode iPhones zijn er alleen met 128 of 256GB opslagcapaciteit.

Ook de iPhone SE kreeg een kleine update. Het kleinste iPhone-model heeft nu 32 of 128GB opslagruimte. Dat was 16 of 64GB.

De iPad Air 2 kreeg een nieuwe processor - de A9 zoals in de iPhone 6s zit in plaats van de A8X - waardoor de tablet sneller wordt. De iPad Pro heeft de betere A9X-chip. Verder gaat het apparaat nu simpelweg als iPad door het leven, de naam waar de 9,7 inch iPad ooit mee debuteerde. De tablet wordt bovendien goedkoper. De Nederlandse prijs is evenwel nog niet bekend. De iPad Mini krijgt alleen een extra versie met meer opslagruimte: 128GB

Naast het hardwarenieuws had Apple ook op softwaregebied wat te melden. Het techbedrijf brengt in april de app Clips uit. Daarmee kunnen foto's en filmpjes met allerlei filters en stickers worden gemaakt voor gebruik op sociale media zoals Instagram, YouTube en Twitter. Aan Clips hangt geen eigen sociale netwerk. De app komt alleen uit voor iOS. Apple liet niet weten of er ooit een Android-versie verschijnt.