Nieuws/Binnenland
813185837
Binnenland

Jonge verdachten opgepakt

Zwartrijders vallen NS-medewerker aan, duwen hem op het spoor

GOUDA - Twee mannen hebben dinsdagavond op het station in Gouda twee NS-medewerkers mishandeld. Daarbij werd een van hen op het spoor geduwd. De beide medewerkers zijn met hoofdwonden per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie hield de twee verdachten, een 19-jarige man uit Delfzijl en een 20-jarige man uit Den Haag, even later in de omgeving aan.

De twee mannen waren op het station in Gouda uit de trein gezet omdat ze zonder treinkaartje reisden en zich niet wilden identificeren. Op het perron stonden twee NS-medewerkers klaar om het tweetal op te vangen, zodat zij alsnog een kaartje zouden kopen.

De mannen weigerden echter nog altijd een legitimatiebewijs te tonen, waarop de NS-medewerkers hen wilden aanhouden. Het duo viel de NS’ers daarop aan. Een van hen kreeg klappen en werd op het spoor geduwd. De andere medewerker kreeg ook klappen tegen zijn hoofd. Hij hielp samen met een man die ook op het perron stond zijn collega van het spoor te komen.

De verdachten vluchtten het station uit. Ongeveer een uur na de mishandeling werd het tweetal in de buurt aangehouden. Ze zitten nog vast en worden gehoord. De NS-medewerkers hebben aangifte gedaan.

Tips of foto’s? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952 of mail naar nieuwsdienst@telegraaf.nl.