Nieuws/Binnenland
814791966
Binnenland

Podcast met Wierd Duk

‘Ook aangepaste coronawet verdient geen schoonheidsprijs’

De omstreden coronaspoedwet lijkt er na maandenlange onderhandelingen dan toch te komen. In zwaar aangepaste vorm weliswaar. „Het karakter van de wet mag dan zijn veranderd, het principe is hetzelfde gebleven”, zegt Wierd Duk in zijn nieuwste podcast. In tijden van crisis wil de staat vrijheden van burgers inperken. „Maar hoe kan de overheid afstandsregels of groepsgroottes afdwingen bij wet? En waarom krijgen religieuze minderheden een uitzonderingspositie?”

In de podcast gaat het verder over de toenemende zorgen van ouders over het hoge aantal coronabesmettingen op scholen. Zij vrezen dat zijzelf of de grootouders besmet raken en kunnen geen kant op, want thuiswerken met rondrennende kinderen is nauwelijks een optie. En: het nieuws over de coronabesmetting van president Trump bracht deze week het slechtste in de mens naar boven.

Luister Het land van Wierd Duk hier, hieronder of via je favoriete podcast app.

Goed nieuws, want de podcast ’Het land van Wierd Duk’ is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards! Wil jij dat andere luisteraars dit andere geluid in de media ook horen? Stem dan nu via www.podcastawards.nl op Wierd Duk in de categorie ’media & opinie’. Stemmen kan tot 16 oktober.