Nieuws/Binnenland
815801
Binnenland

Kerry breekt been Frankrijk

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry heeft zondag zijn rechterdijbeen gebroken bij een fietsongeluk in de Franse plaats Scionzier. De 71-jarige Kerry raakte vermoedelijk een stoeprand en kwam ten val, zei zijn woordvoerder. Hij werd per helikopter naar het universitaire ziekenhuis in de nabijgelegen Zwitserse stad Genève gebracht, waar de breuk werd vastgesteld.

Volgens zijn woordvoerder kan Kerry volledig herstellen. Hij reist daarvoor terug naar de Verenigde Staten en heeft zijn afspraken voor zondag geschrapt.

Hoewel Kerry op de fiets zat, werd hij begeleid door een stoet auto's met daarin onder anderen een arts en verpleegkundigen. De minister is een fervent fietser. Hij neemt geregeld zijn eigen racefiets mee op buitenlandse reizen.

Kerry was zaterdag in Genève voor besprekingen over het kernprogramma van Iran. Daarover moet eind juni een akkoord zijn bereikt.

Hij zou zondag eerst naar de Spaanse hoofdstad Madrid reizen en daarna in Parijs gesprekken hebben met de Iraakse premier Haidar al-Abadi en met vertegenwoordigers van de landen die de coalitie vormen tegen Islamitische Staat.