Nieuws/Buitenland
815866
Buitenland

Brand in Duits bakbedrijf in week geblust

De brandweer in Duitsland heeft een week lang brand staan blussen in een groot pand van een taartenbakbedrijf in Pfalzgrafenweiler. Van het pand van 20.000 vierkante meter is na de grote brand weinig over. De politie schat de schade op tientallen miljoenen euro's. De brandweer was het vuur zaterdag eindelijk meester.

De brand brak vorige week zaterdagavond laat uit in het bedrijfspand in Oost-Duitsland waar vooral veel bakproducten als margarine lagen opgeslagen. De eigenaar van het pand, een van de marktleiders in Europa op het gebied van bevroren gebakjes en taarten, kan voorlopig geen producten meer leveren.

„Ik heb in mijn 26 dienstjaren nog nooit zo lang een brand staan blussen”, aldus brandweerleider Hartmut Kalmbach zaterdag. De brandweer kon het vuur niet onder controle krijgen, omdat de bakproducten op twee locaties in het pand lange tijd bleven branden.

Er werd overwogen een deel van het gebouw in te laten storten om het vuur te bedekken, maar dat kon lange tijd niet op een veilige manier gebeuren. Zaterdagochtend was het vuur minder hevig en kon een deel van een van de gevels worden gesloopt. De brandende bakproducten lagen op zo'n 30 meter van de gevel in het pand.

Het is nog niet duidelijk wie of wat de brand heeft veroorzaakt.