Nieuws
815871
Nieuws

Google werkt met Levi's aan slimme stof

Google werkt aan de ontwikkeling van 'smart fabrics',  stoffen die op dezelfde manier reageren op aanraking als een touch screen.

Shirts, broeken en andere kleding van de stof kun je dan op dezelfde manier gebruiken als het scherm van een smartphone of tablet.

Bellen met je jas

Dat meldt de New York Post. Volgens technologie-analisten zouden smart fabrics smartphones en andere gadgets zelfs overbodig kunnen maken. De stof wordt later dit jaar vrijgegeven voor ontwikkelaars.

Google presenteerde 'Project Jacquard' afgelopen week op een ontwikkelaarsconferentie in San Francisco. Tijdens de presentatie werd via een jas de opdracht aan een smartphone gegeven om iemand te bellen.

Levi's

Google kondigde gisteren een samenwerking aan met spijkerbroekenmerk Levi Strauss. Wanneer het op mode aankomt, kan Google namelijk wel wat hulp gebruiken. De in 2012 gelanceerde Google Glass werd een flop onder fashionistas.

De gepresenteerde stof reageerde niet alleen op een veegbeweging, maar registeerde ook hoe hard er op de stof werd gedrukt. De stof bestaat uit een vezel die electriciteit kan geleiden. Volgens Google-directeur Ivan Poupyrev is de structuur van de stof vergelijkbaar met de structuur van een touch screen.