Nieuws/Binnenland
815873
Binnenland

160 koks voor 4500 Chinezen

De groep van 4500 Chinezen die in Nederland een bedrijfsuitje viert, dineert zaterdagavond in de Jaarbeurs in Utrecht. In de keuken zijn niet alleen 160 koks in touw, maar ook de directie van het congrescentrum is ingeschakeld.

De 4500 Chinezen van de groep zijn allemaal werknemers van één Chinees bedrijf, dat de reis als beloning aanbiedt. Het tripje moet de baas volgens een grove berekening zeker een paar miljoen euro kosten.

Volgens een woordvoerster van de Jaarbeurs verloopt het galadiner prima. „De mensen zitten in vijf hallen. Er lopen ruim 250 man in de bediening. En in de keuken helpen ook de commercieel en de financieel directeur mee.”

Om het bezoek in goede banen te begeleiden, zijn uit China nog eens 130 man overgevlogen. Dat zegt de woordvoerder van een bedrijf dat voor de groep verblijf en vervoer regelt. „Ze eten overigens geen chinees vanavond.”

De groep logeerde de afgelopen dagen in hotels in de Randstad en bezocht onder meer Delft en de Veluwe. Een delegatie ontmoette minister Henk Kamp (Economische Zaken). Die zei blij te zijn dat Nederland steeds beter op de kaart komt te staan als aantrekkelijke bestemming.