Nieuws/Binnenland
815876
Binnenland

'Politie zocht niet naar vuurwapens Eindhoven'

Naar het vuurwapen dat vorige maand door een jongetje werd gevonden in struiken in Eindhoven is door de politie helemaal niet gezocht. Dat zegt advocaat Marcel Heuvelmans

Het vuurwapen lag in de buurt van de Medoclaan, waar vorig jaar oktober bij een huis een schietpartij plaatsvond tussen leden van rivaliserende motorclubs. Heuvelmans is de advocaat van een van de verdachten van de schietpartij.

De raadsman stelt tegen Omroep Brabant dat zijn cliënt, die nog vastzit, tot drie keer toe heeft aangegeven dat hij wist waar het wapen ongeveer zou liggen. „De laatste keer in februari. Hij vroeg zich af of ze geen interesse hadden om naar het wapen te zoeken. Telkens was het antwoord, volgens mijn cliënt in ieder geval, dat dit tijd en geld kost en dat ze dit niet zouden doen. Hij heeft dit 10 februari nog aangeboden. Er gebeurde niets, tot de jongen op 1 april dat wapen vond.”

Een politiewoordvoerder stelt overigens dat de politie wel degelijk diverse keren in de omgeving naar wapens heeft gezocht.