Nieuws/Binnenland
815949
Binnenland

Benefiet voor onderzoek aidsactivisten MH17

In de Heineken Music Hall in Amsterdam vindt zaterdagavond een benefietdiner plaats om geld op te halen voor onderzoek van de aidsactivisten die vorig jaar omkwamen bij de vliegramp met de MH17.

De opbrengst van het jaarlijkse Amsterdam Diner wordt gebruikt om de projecten te financieren van Joep Lange en zijn collega en partner Jacqueline van Tongeren. Zij zaten in het neergestorte toestel toen ze op weg waren naar een aidscongres in de Australische stad Melbourne.

„Hun overlijden is een onbeschrijfelijk verlies”, zegt de stichting die het benefiet organiseert. „Joep Lange heeft een prominente rol gespeeld in de bestrijding van hiv en aids vanaf het moment dat de ziekte zich in Nederland openbaarde. Maar wij nemen geen afscheid van zijn onderzoek.”

Talloze prominenten wonen het benefiet bij, onder wie prinses Mabel, burgemeester Eberhard van der Laan en minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking). Het Amsterdam Diner wordt sinds 1992 gehouden om een bijdrage te leveren aan een wereld zonder aids.