Nieuws
815966
Nieuws

Extra afvaarten Texel na brandje veerboot

Rederij Teso voert vrijdagavond nog zeker twee en mogelijk drie extra afvaarten uit tussen Den Helder en Texel om alle wachtende automobilisten over te zetten. De veerdienst lag 's middags enkele uren stil nadat op een veerboot een brandje was uitgebroken. Rond 22.00 uur stonden nog 'enkele honderden' auto's te wachten, aldus een medewerker van de rederij.

Wegens het brandje in de machinekamer in een van de veerboten kon een tijd lang niet gevaren worden, waardoor in Den Helder een lange file ontstond. Die werd kleiner toen aan het eind van de middag de veerdienst weer hervat. Maar na de brand was nog maar een veerboot in bedrijf, waardoor de file maar langzaam slonk.

De eerste extra veerboot vertrok rond 22.15 uur. Daarna moet nog zeker een keer worden gevaren en misschien zelfs twee keer. De laatste afvaart zou dan om 23.30 uur zijn. Normaal gaat de laatste veerboot rond 21.30 uur.

De brand op de veerboot Schulpengat was ontstaan doordat een relais was doorgebrand. De boot heeft hierdoor schade opgelopen. Het is nog niet zeker of de boot maandag weer gerepareerd is. Dit weekeinde zou de boot sowieso niet worden ingezet.

De brandweer was vrijdagmiddag snel ter plekke om het brandje op de Schulpengat te blussen. De opvarenden werden opgevangen in een gebouw van Teso. Na een tijdje mochten de passagiers hun auto van boord halen.

Omdat er in Den Helder maar één aanlegplek is, was de haven enkele uren geblokkeerd en kon de andere veerboot niet afmeren. Op de wegen naar de haven van Den Helder en bij de terminal op Texel ontstonden lange files. De verkeersdiensten ANWB en VID gaven het advies niet naar de havens te gaan.