Nieuws
816352
Nieuws

’Ernstige gebreken administratie Alex Vermogensbeheer’ 

In de administratie van Alex zijn diverse ernstige gebreken aan het licht gekomen tijdens de behandeling van vele tientallen klachten over het vermogensbeheer bij het dochterbedrijf van internetbroker Binck.

Dat stelt belangenbehartiger Vermogensmonitor in een brief die is toegezonden aan klanten van de vermogensbeheerder.

Volgens de belangenclub van Paul van Straaten  is het vooral kwalijk dat Alex zijn klanten niet lijkt te hebben ingelicht en een deel van de gebreken ook niet zijn opgemerkt door het bedrijf.

De gebreken die de Vermogensmonitor noemt ‘na een minutieus onderzoek’ naar de verslaggeving bij Alex zijn onder meer terug te vinden bij een aantal onderzochte dossiers over het derde kwartaal.

De administratie van klantenrekeningen bij Alex Vermogensbeheer is sluitend en klopt. Dat stelde een woordvoerder van het dochterbedrijf van BinckBank donderdagavond.

De woordvoerder van Alex gaf verder aan dat het bedrijf alle aangegeven punten ,,ter harte'' neemt en verder zal onderzoeken. ,,Waar nodig zal de dienstverlening worden verbeterd', aldus de zegsman. Hij gaf aan dat er mogelijk inderdaad problemen zijn met de display van beleggers. ,,Maar de achterliggende administratie klopt.''