Nieuws
817053
Nieuws

'Aanval op hotel in Kabul'

In het centrum van de Afghaanse hoofdstad Kabul is volgens ooggetuigen dinsdagavond een hotel aangevallen. Er waren zware explosies en schotenwisselingen te horen. Over slachtoffers is nog niets bekend.

Persbureau Reuters spreekt van gewapende opstandelingen. Het hotel dat zij bestormden is mogelijk eigendom van een prominente politieke familie en waar buitenlanders in zitten, suggereren Afghaanse en westerse veiligheidsbronnen. Waarnemers meldden dat het Heetal Plaza Hotel is aangevallen. Uren na de aanval was de strijd nog altijd gaande en werden nog schoten gehoord. Afghaanse veiligheidstroepen en politieagenten die ter plaatse zijn gekomen, hebben wegblokkades opgeworpen om te voorkomen dat de aanvallers ontsnappen.

Het Duitse persbureau DPA meldde dat het pand niet als hotel functioneert, maar door een beveiligingsfirma wordt gebruikt. Het staat in de wijk Wazir Akbar Khan waar veel buitenlanders vertoeven, bijvoorbeeld in of rond ambassades en overheidsgebouwen.

De Afghaanse hoofdstad is de laatste weken vaker getroffen door aanvallen, waarbij buitenlanders het doelwit waren. Zo werden bij een gijzeling in het Park Palace hotel op 13 mei zeker veertien mensen gedood. Onder de slachtoffers waren -naast Afghaanse burgers- een Amerikaan, vier Indiërs en een Italiaan.