Nieuws/Binnenland
817081
Binnenland

Corry Konings: onschuldig vast is vreselijk

Mocht blijken dat Martien Hunnik onterecht heeft vastgezeten voor de moord op platenbaas Bart van der Laar, 'dan is dat natuurlijk vreselijk'. „Het moet verschrikkelijk zijn om vast te zitten voor iets wat je niet hebt gedaan.” Dat zegt Corry Konings, een van de artiesten uit de stal van de in 1981 vermoorde Van der Laar.

De moord op de flamboyante platenbaas was een schok voor de Nederlandse artiestenwereld. De Hoge Raad oordeelde dinsdag dat de zogenoemde Hilversumse showbizzmoordzaak over moet, omdat alles erop wijst dat verdachte onterecht heeft vastgezeten.

De zangeres noemt het frustrerend dat nog steeds onduidelijk is wie de moord op zijn geweten heeft. „Na al die jaren weet niemand wie het echt heeft gedaan. Peter R. De Vries zou zich ermee moeten bemoeien.” Zelf heeft ze de zaak lang geleden achter zich gelaten. Bart was een hele goed vriend van mij. Hij kwam wel eens logeren als hij zich eenzaam voelde. Maar ik dacht dat de boel opgelost en afgesloten was. Ik hou me er niet meer mee bezig.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo