Nieuws
817271
Nieuws

BMW 3.0 CSL Hommage is een spectaculair eerbetoon

BMW maakt er een traditie van om tijdens het poepsjieke Concorso d'Eleganza Villa d'Este, dat dit weekeinde weer aan het Italiaanse Comomeer wordt gehouden, een uniek studiemodel te tonen. Dit jaar pakken de Duitsers uit met een zogeheten Hommage-model. Een eerbetoon dus, en wel aan één van de spektaculairste BMW-modellen uit de rijke historie van het Duitse merk. De naam zegt genoeg: 3.0 CSL Hommage.

De 3.0 CSL Hommage volgt na eerdere creaties als de M1 Hommage. Net als de eerdere keren is het conceptmodel een moderne interpretatie van een legendarisch BMW-model. Wie het studiemodel ziet, herkent er direct de klassieker in. Maar de verschillen tussen de twee zijn enorm. De designafdeling van BMW (je vraagt je met zo'n breed modellengamma en enorm productoffensief af waar ze de tijd vandaan halen) heeft alle vrijheid gehad, want aan serieproductie hoeft nu niet te worden gedacht. Het resultaat is een imponerende coupé met de bekende dakspoiler, de enorme achterklepspoiler, de fors uitgeklopte wielkasten en de dunne dakstijlen. Het karakteristieke schuin aflopende front van de 3.0 CS(L) is omgevormd tot het huidige BMW-gezicht. De smalle en hoge nieren zijn echter behouden gebleven. Waar de originele 3.0 CSL destijds veelvuldig gebruik maakte van aluminium om tot een gewichtsreductie van 200 kg te komen ten opzichte van de reguliere coupé, daar is de in de Gold Yellow gespoten Hommage grotendeels vervaardigd van carbon fiibre.

One-off

BMW heeft al verschillende malen de intentie gehad om een op het Concorso d'Eleganza Villa d'Este onthulde concept daadwerkelijk te gaan bouwen, zoals een BMW Z4 Coupé en de Mini Superleggera. De 3.0 CSL blijft een one-off, al zal BMW door gefortuneerde BMW-liefhebbers en -verzamelaars overvallen worden met de vraag er een voor hun collectie te vervaardigen. BMW zou dat gewoon moeten doen. Nu vult het merk alleen zijn eigen museum.

Kijk voor meer foto's en alle details op autovisie.nl