Nieuws/Binnenland
817474947
Binnenland

In de beperking toont zich de meester

Man wil duizend oesters maar slaagt niet in missie

Ritthem - De politie in Zeeland is zaterdagochtend uitgerukt voor een oesterfanaat. De man had de smaak flink te pakken en kon al zo’n honderd kilo aan schelpdieren bijeensprokkelen.

Agenten werden door een voorbijganger aangespoord om eens bij een zonderlinge oesterplukker aan de Westhavendam in Ritthem te gaan kijken. De 76-jarige man was al een tijdje bezig. Maar dat mocht niet, kwamen de agenten hem vertellen. Daarvoor was toestemming van de North Sea Port nodig.

De man claimde wel toestemming te hebben. Agenten zoeken dit nu uit. In afwachting daarvan is er nog geen boete uitgeschreven.

De politie maakt van de gelegenheid gebruik om de regels rond oesters nog maar eens te benadrukken. Op sommige plekken is de oester een verboden vrucht, elders mag het wel. Maar sowieso geldt dat je als particulier maximaal tien kilogram schelpdieren (oesters, mossels, kokkels, krukels) mag rapen. Dat staat gelijk aan ongeveer honderd oesters. Aangezien deze man grofweg het tienvoudige van dat aantal had bereikt, voelde de politie nattigheid.