Nieuws/Binnenland
817818
Binnenland

Geweld bij arrestatie winkeldief

De Apeldoornse politie heeft donderdagavond veel geweld gebruikt bij de arrestatie van een 20-jarige winkeldief. De crimineel was zelf ook bijzonder gewelddadig: hij sloeg een agente een gebroken neus.

De winkeldief werd op heterdaad betrapt tijdens het stelen van een horloge. Agenten probeerden hem in te rekenen, maar de man nam de benen. Tijdens zijn vlucht haalde hij volgens de politie met een glazen drankfles uit naar de agente die in het ziekenhuis aan haar verwondingen moest worden geholpen.

Urine

Agenten, waaronder enkele 'stillen', kregen de man uiteindelijk te pakken. Tijdens de arrestatie hebben ze herhaaldelijk op de man ingeslagen, omdat hij verzet bood. De winkeldief verloor op een gegeven moment de controle over zijn blaas, waardoor er een plas urine achterbleef op de plek waar hij is gearresteerd. De man is vervolgens naar het politiebureau gebracht. Hij mocht even op en neer naar het ziekenhuis ter controle.

De politie gaat de arrestatie onderzoeken. In een persbericht wordt wel benadrukt dat "verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen" niet wordt getolereerd.