Nieuws
817847
Nieuws

Kritiek op Songfestival-ster na homo-uitspraken

De onwijs populaire, Zweedse deelnemer aan het Songfestival, Måns Zelmerlöw, heeft vorig jaar een aantal uitspraken gedaan over homoseksualiteit waar niet iedereen van gecharmeerd is.

In de Zweedse kookshow Pluras Kök heeft Måns gezegd dat homostellen geen kinderen zouden moeten krijgen. "Het is niet natuurlijk voor twee mannen om met elkaar naar bed te gaan." Snel na deze uitspraak probeert hij zijn verhaal te nuanceren. "Er is niets mis mee, maar het is natuurlijker dat mannen en vrouwen kinderen krijgen."

De zanger van het liedje Heroes bood niet lang na de show zijn excuses aan: "Aan iedereen die aanstoot heeft genomen aan mijn uitspraken. Ik geloof en hoop dat de meerderheid weet dat ik verschillen en alle vormen van liefde respecteer."

Måns dacht hiermee dat de kous af was. Helaas voor hem blijven de uitspraken hem achtervolgen. Vooral nu hij veelvuldig in het nieuws komt door zijn deelname aan het Songfestival, waarmee hij zich min of meer in 'het hol van de leeuw' begeeft. Op social media is zijn uitglijder bij de kookshow in elk geval weer volop onderwerp van gesprek.

Måns stond gisteravond op het podium in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Wenen. Hij bemachtigde een felbegeerde plek in de finale.