Nieuws
817892
Nieuws

Zes tips voor een productievere werkdag

Ondernemers hebben een hectisch leven. Soms lijkt de lijst met to-do´s oneindig en voor je het weet zit je voor de tweede keer deze week tot ver in  de nachtelijke uurtjes op kantoor. Om te zorgen dat ondernemen een leuke mix tussen werk en privé blijft, hebben we zes tips op een rijtje gezet om je dagen productiever in te delen.

Deel je dag de avond ervoor al in

Door elke avond een kwartier vrij te maken om de komende dag in te delen, kun je je werkdag meteen met een goed gevoel en een duidelijke visie beginnen. Als je een plan hebt gemaakt voor die dag, kun je na elke afgeronde taak meteen starten met een nieuwe, zonder tijd te verliezen met bedenken wat je nu weer zal gaan doen.

Maak gebruik van je ochtenden

De ochtend bepaalt je tempo voor die dag en biedt de kans om te werken zonder afleiding. Als je vroeg met je werkdag begint zijn er nog geen mailtjes of telefoontjes om je af te leiden en kun je je dus echt even concentreren op wat belangrijk is.

Leer delegeren

Je kunt niet alles zelf doen, dat is een harde les die veel beginnende ondernemers nog moeten leren. Goed georganiseerd zijn betekent ook dat je sommige dingen uit handen moet geven. Een goed geoliede machine zorgt voor minder stress en meer vrije tijd.

Ruim je bureau op

Een ´clean desk policy´klinkt overdreven maar een opgeruimde werkplek zorgt niet alleen voor ruimte voor je neus maar ook voor ruimte in je hoofd.  Door je bureau netjes en schoon te houden verlies je geen kostbare tijd met het zoeken naar dingen.

Creëer je een ´emailschema´

Er zijn twee gewoontes die funest zijn voor je productiviteit: constant je email checken of juist je email negeren. De oplossing is het maken van een emailschema: spreek met jezelf af dat je je mailbox op gezette tijden checkt, bijvoorbeeld vier keer per dag, en werk dan ook meteen alles af.

Plan tijd voor jezelf in

Non stop werken leidt tot stress en vermoeidheid waardoor je focus verdwijnt en is dus killing voor je productiviteit. Plan daarom vrije momenten in gedurende de dag en sjoemel daar niet mee. Door genoeg tijd voor jezelf, je familie, vrienden en hobbies te reserveren, kun je de rest van de dag vol energie en zonder afleiding of schuldgevoel aan je werk besteden.

Bron: Entrepeneur

Heb jij ook tips om de werkdag zo effectief mogelijk in te delen? Deel ze met ons via een reactie op dit artikel.