Nieuws/Binnenland
817917
Binnenland

NIEUWS

Sloepennetwerk Gooi, Vecht en Loosdrechtse Plassen geopend

Gedeputeerde Jaap Bond van Noord-Holland en burgemeester Martijn Smit van Wijdemeren - tevens voorzitter van het Plassenschap Loosdrecht e.o. - openden maandag op feestelijke wijze het nieuwe Sloepennetwerk van de regio Gooi en Vechtstreek, aldus Dichtbij.nl

De opening vond plaats bij Strandpaviljoen De Dikke Muis in Loosdrecht. In totaal is nu een Groene Hart sloepennetwerk van 280 kilometer route aangelegd. Door aansluiting op het bestaande sloepennetwerk in Zuid-Holland, is het grootste aaneengesloten sloepennetwerk van Nederland gerealiseerd.

Eerste sloepennetwerkdeel Noord-HollandHet systeem werkt als het Fietsknooppuntennetwerk: aan de hand van de genummerde knooppuntborden, routeborden en informatiepanelen langs het water kunnen de mooiste routes gevaren worden. Het sloepennetwerk Gooi & Vecht, bestaande uit 22 knooppunten, is het eerste sloepennetwerkdeel dat in de provincie Noord-Holland is gerealiseerd.

Sloepentochten

Het netwerk beslaat het Loosdrechtse Plassengebied, met aansluitend de Vecht (zuidwaarts richting stad Utrecht en noordwaarts richting Weesp en Muiden) en voert vanaf Muiden verder over de Naardertrekvaart richting Naarden-Vesting. Ook de Spiegel- en Blijkpolderplas kunnen via het netwerk worden bezocht. Het Gooi & Vecht netwerk sluit aan op het sloepennetwerk van het Groene Hart en vormt hiervan het nieuwste onderdeel. Via een oversteek over het Amsterdam Rijnkanaal komt men in het Veenweidegebied met onder andere de Vinkeveense Plassen. Wie meerdaagse sloepentochten wil maken, kan zelfs tot aan Delft en Katwijk varen.

Sloepenroutes via de app

Het Sloepennetwerkproject in Gooi & Vecht realiseert een kwalitatieve en eigentijdse waterbeleving en informatievoorziening. Zo zijn er vijf historische sloepentochten te ontdekken die via het sloepennetwerk te varen zijn. Deze sloepenroutes zijn te vinden in de gratis Gooi & Vecht audiotour app voor smartphones (IOS en Android). Talrijke wetenswaardige en bijzondere verhalen passeren dan al varend de revue.