Nieuws
817922
Nieuws

Taylor Swift grote winnaar Billboard Awards

Taylor Swift is zondag acht keer in de prijzen gevallen tijdens de Billboard Music Awards. Ze werd onder meer uitgeroepen tot beste artiest en beste vrouwelijke artiest.

Swift verzilverde acht van haar veertien nominaties. Ze maakte verder onder meer het beste Billboard 200 Album en won in de categorieën Billboard Chart Achievement, Hot 100 Artist en Digital Songs Artist. De zangeres was al snel de meest besproken ster van de avond: ze lanceerde de met sterren overladen muziekvideo voor haar single Bad Blood tijdens de show en de innige omhelzing met haar vriend Calvin Harris bleef ook niet onbesproken.

One Direction werd uitgeroepen tot beste groep en beste toerende groep. Sam Smith ging er vandoor met de prijs voor beste mannelijke artiest en beste nieuwe artiest, ook won hij de categorie Radio Songs Artist. Pharrell domineerde in de R&B-categorieën en Iggy Azalea was de beste rapper die ook nog eens het beste rapnummer maakte. Coldplay maakte het beste rockalbum en Enrique Iglesias het beste Latin Album en Latin Song.