Nieuws
817926
Nieuws

Anna Rune is beste singer-songwriter

Anna Rune is maandagavond uitgeroepen tot beste singer-songwriter van 2015. Maandagavond stond de Vlaamse met vijf andere finalisten in een uitverkocht Paradiso in Amsterdam en overtuigde ze de jury met haar liedje That's Life.

Giel Beelen koos de winnaar samen met Jacqueline Govaert en Spike en Vince van Di-rect. Volgens Giel leverde Anna tijdens de afgelopen reeks van tien afleveringen de meest constante kwaliteit en voltooide ze elke opdracht naar tevredenheid. Andere finalisten waren Nicolas Kanza, Airto, Ruben Annink, Gerson Main en Okke Punt.

Voor de finale had Anna That's Life in een nieuw jasje gestoken. ''We kregen muzikanten om mee te werken. Ik heb nog diverse arrangementen geschreven voor deze muzikanten die me fantastisch geholpen hebben", zei Anna na afloop van de show.

Repeteren

''Ik besef nog nauwelijks dat ik heb gewonnen'', zegt de talentvolle singer-songwriter, die van oorsprong uit Sint-Niklaas in België komt, maar in Rotterdam woont. "Help, ik sta volgende maand op Pinkpop. Ik denk dat ik snel mijn band ga bellen om te vragen of ze snel komen repeteren."

De winnares vermoedt dat ze het druk krijgt. "Ik zal zien wat de aankomende maanden op me afkomt. Ik hoop het zo goed mogelijk in de hand te houden." Maar eerst volgt komende nacht een groot feest met haar vrienden die voor haar uit België zijn overgekomen. Dinsdagochtend zit ze in de ochtendshow van Giel op 3FM. ''Ik ga voor drie uur slaap."